maanantai 7. marraskuuta 2011

If you lived here, you'd be home by now

Otsikko on mun mielestä ihan nerokkaasta mainoskyltistä. Mainostettiin jotain just tohon kaupungin (Aberdeenin siis) ulkopuolelle rakennettua uutta asuinaluetta. Yksinkertanen ja totta.

Viime viikko oli aika työläs. Tänne on tulossa talvi ja se tuntuu yllättävän kivalta. Hollannissa talvi oli jotenki semmosta epämäärästä puoliväli-aikaa. Kaupungit on mun mielestä aina aamusin parhaimmillaan, kaikki on niin raikasta ja rauhallista. Jopa kaikki ihmisten tekemät muutokset näyttää luonnollisilta, kun niitä kattoo hiljasena aamuna. Talviaamut on erityisen kirpeitä ja freesejä, oli niin kepee fiilis kun kävelin eilen puiston läpi anivarhain ja sain rikkoo kaikista rapakoista semmosen ohuen jääkerroksen.
Koulussa on tällä hetkellä tosi ahistavaa, mut onneks vaan tän viikon. Koulussa olo sinäänsä ei ahista, mutta ens viikolla olevat essee deadlinet saa vähän hermot kireälle. Aion yrittää tehä kaikki esseet ens sunnuntaiksi valmiiksi, koska ens viikko on täysin vapaa jos onnistun. Ens viikolla ois siis "reading week" suurimalla osalla mun kursseista, eli ei luentoja. Jos esseet on valmiina sunnuntaina, voin seikkailla seuraavat seitsemän päivää ihan missä haluan! Tekis hirveesti mieli mennä käymään tuolla ylämailla, pohjosempaan vaan.

Koulun lievästä stressistä huolimatta viime viikolla oli tosi paljon hyviä päiviäki. Keskiviikkona koululla järjestettiin infotilaisuus koulun vaihto-ohjelmista. Tilaisuus oli tosi hyödyllinen, koska pääsin kyselemään vaihdosta muilta oppilailta, jotka on ollu mukana vaihto-ohjelmas. Plus sain taas sen tunteen mahan pohjaan ko tuli semmonen innostumisjännitys sen esittelypuheen aikana! Viime keväänä tais viimeksi olla samat fiilikset ko päätin yliopistojen välillä, se koukuttaa. Ah, vaikka mahollisuudet on vähäiset, haaveilen silti ens vuodesta Aasiassa.

Viikonloppu oli aluksi suunnitelmis viettää täysin esseitä työstäen, mut suunnitelmii tuli vähän muutoksia. Lauantaina vaellettiin ympäri keskustaa Sallan kanssa juoden kahvia ja hiplaten kaikkia ihania vaatteita, mitä Kela tuskin haluaa meille kustantaa. Sunnuntaina menin sit Glasgowhun! Bussimatka oli osittain vähän kivulias, mut todellaki vaivan arvonen. Syy miks menin vieraileen tässä Skotlannin miljoonakaupungis oli siis Tia, Belgiasta viime vuonna löydetty timantti (hehe, so corny it hurts me, mut you get it Tia!).
Oli hassua olla pitkästä aikaa ihmisen kanssa, joka oikeesti tuntee mut. Täällä oon tottunu ilmaisemaan itseäni niin, et saan aina seuraavat viis minuuttia selittää mun vitsejä tai käytöstä ihmisille, jotka silti kattoo mua "in a funny way". Oli aivan älyttömän ihanaa siis nähä Tiaa ja tofuburgeri maistu kans!

Tän viikon projektina on työstää mun tavotteita. Ihan tavotteita elämässä yleensä. Kuulostaa aika laajalta projektilta yhtee viikkoon, mut toivoen jos saan alotettua nyt, se jatkuu tän viikon jälkeenki. Kolme askelta, mitkä tähän projektiin kuuluu on laadukkaiden esseiden kirjotus, vaihto-ohjelman hakuprosessin alottaminen sekä sosiaalisen kanssakäymisen lisääminen, erityisesti toivottujen yksilöiden kanssa.
Yksinkertasesti sanottuna siis yritän tehä töitä sen eteen, mitä oikeesti haluan! Wish me luck.

Btw, haluisin myös jossain vaiheessa postata näitä tekstejä englanniks. Minkälainen ois tulos, who knows.
Viiden viikon päästä Suomeen, tuntuu kivalta.

Love, Sonja
ps. Tian&Bean eri metka blogi http://ourwhitenights.blogspot.com/

6 kommenttia:

 1. Hyvä Sonja! Olen ylpeä sinusta!
  Ja hei, mäkin meen 5 viikon päästä Suomeen, eikun ehkä sittenkin kuuden. Ollaan sit samassa maassa :))))))

  VastaaPoista
 2. Okkei! Ootko Helsingis sillon vai missä?

  VastaaPoista
 3. beibe, beibe beibe ooooh ! <3 oikeesti miten se voi olla niin rohkea vaikka se on vasta pieni pentu?
  ps. olga jos oot siis helsingissä niin miten ois joku gruppe-meeting?

  VastaaPoista
 4. oon joulun hämptonissa, sen jälkeen en tiedä missä :) ehkä kuitenkin akselilla hämeenlinna-helsinki. mun passi menee vanhaks tammikuun alussa, joten vähän pakkokin pysytellä suomessa kunnes saan uuden :/

  VastaaPoista
 5. gruppe-meeting joojoojoo! jos en oo helsingissä niin äkkiäkös sinne huruuttelen.

  VastaaPoista
 6. heei mää tuun 3.päivä helsinkii ni mite ois sillo 4. päivä jos nähtäis? sain just kämpänki kalliosta siksi päiväksi haltuu ni voin vapaasti juoksennella sit teitä näkemäs! ois superkivaa!

  VastaaPoista